2018. Január/Február

Erősen kezdődik az idei év a gépgyártók, -kereskedők számára. Többekkel beszélgettünk az elmúlt hetekben, és jelentős érdeklődésről, vásárlói aktivitásról számoltak be a szakemberek. Ezt a trendet erősítheti tovább az egyik legjelentősebb, mindig teltházas agrár-szakkiállítás, amely hamarosan megnyitja kapuit Budapesten. A szezonnyitó AGROmashEXPO, AgrárgépShow, Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet 2018 kiállítások Termékfejlesztési díj pályázatára mindösszesen 36 pályamű érkezett. A Nemzetközi díj – Gépesítés kategóriájában indultak a legtöbben, a zsűri kétfordulós értékelés után hozta meg döntését, amelynek részleteit a 26. oldalon kezdődő cikkünkben találhatják meg. Az itt röviden bemutatott gépek helyszíni megtekintése már önmagában izgalmas része lehet a kiállítási látogatásnak!

Friss számunkból a teljesség igénye nélkül néhány különösen érdekes anyagot emelnék ki: kezdjük például a John Deere 6195M és a 6195R összehasonlításával. Örök kérdés, hogy menynyi extrával, elektronikával rendeljünk meg egy-egy gépet; jobb egy „fapados”, de olcsóbb verzió, vagy tegyünk bele minden földi jót, és ezért fizessünk jóval többet. A szerző a két traktor bemutatásán keresztül ad sok hasznos támpontot a döntéshez. Ha már szóba kerültek a traktorok, egy érdekes interjú is olvasható lapunkban, amelyben egy a traktorvásárláshoz kapcsolódó teljes körű szolgáltatással induló vállalkozást mutatunk be.

A tesztek közül kiemeljük a Väderstad CrossCutter Disc tárcsáival kapcsolatban szerzett gyakorlati tapasztalatokat, illetve a Claas Torion rakodók nyúzópróbáját ismertető anyagot. A hígtrágyaszállító tartálykocsik széleskörű ismertetése mellett pedig hasznos infók olvashatók a turbófeltöltők működéséről, a fellépő esetleges hibákról, a javítás/csere dilemma megoldásáról.

dásáról. Ha már a bevezető elejében megemlítettük a szezonnyitó rendezvényt, itt ragadom meg az alkalmat, hogy szeretettel meghívjuk Önöket január 24. és 27. között Budapestre, az AGROmashEXPO és AgrárGépshow szakkiállítás G-pavilon 503/B standjához, ahol laptársunkkal, a MezőHírrel és az Agrofil SZMI Kft.-vel közösen várjuk megtisztelő látogatásukat!

Reméljük, hogy friss számunkban is sok érdekes és hasznos információt találnak olvasóink!

Fodor Mihály
főszerkesztő,
Gépmax magazin

Lapszámban megjelent cikkek

Minden évben találkozunk új Horsch-fejlesztésekkel
A Güttler SuperMaxx® termékcsalád mind felépítésében, valamint a különböző technológiák alkalmazhatóságában (tavaszi, nyári, őszi-téli), mind a munkaszélességet tekintve a 2017-es évben vált teljessé.
A magyar agrárgazdaság újdonságai és a legújabb trendek.
Az orosz mezőgazdasági gépgyártók jelenleg sokat profi tálnak a gyenge rubelből és az ágazat fokozott állami támogatásából.
A Weidemann cég az Agritechnica kiállításon nagyobb kerekesrakodó-modelleket mutatott be.
A 2017-es hannoveri Agritechnica szakkiállításon a Lemken is kitett magáért, jelentős számú újdonság debütált a standon